carola

Ik heb Beatrijs leren kennen via onze voltigevereniging. Haar dochtertje kwam voltigeren en omdat mijn zussen en ik op hoog niveau voltigeren, maar daar weinig ondersteuning bij hadden, heeft Beatrijs voorgesteld om ons te helpen. Sindsdien behandeld ze onze paarden wanneer er iets is, en kijkt ze hen regelmatig preventief na.

Voltigepaarden zijn per definitie groot. Al onze paarden hebben een stokmaat van 1,80 meter of meer. Hierdoor is het moeilijker om de paarden optimaal bespierd te krijgen, maar zijn ze ook blessuregevoeliger. Daarbij doen wij topsport met onze paarden. Dat is nog een extra belasting bovenop de belasting die ze toch al hebben vanwege hun grootte. Topsport betekent veel concoursen, veel (lange!) trailerritten (o.a. Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië), kadertrainingen en veel en intensief trainen. Net zoals de voltigeurs kracht en lenigheidstraining doen naast het echte voltigeren, doen onze paarden maximaal 2 keer per week voltige en de overige dagen dressuurtraining om de paarden goed gepierd, soepel en vooral rechtgericht te houden. Dit is noodzakelijk omdat de paardenscore een zwaarwegend onderdeel is bij internationale wedstrijden, maar ook omdat we onze paarden gewoon gezond en gelukkig willen houden.

Beatrijs helpt ons bij dit laatste doen enorm. Ze kijkt ons wedstrijdpaard Nolan regelmatig preventief na, en behandeld wat ze tegenkomt. Nolan is vanzichzelf niet erg lenig en zet zich makkelijk vast in zijn hals en rug. Dankzij Beatrijs is dit echter nog nooit een probleem geworden, en blijft Nolan zo soepel als hij kan zijn. Beatrijs is ook altijd beschikbaar voor vragen, of wanneer we vermoeden dat Nolan ergens een blokkade heeft. Dan komt Beatrijs altijd op korte termijn langs. Ook kijkt ze Nolan vaak nog even na voor belangrijke wedstrijden, zoals het EK,WK of het Wereldbeker toernooi in het winterseizoen. Dit is super fijn, omdat we zo de zekerheid hebben optimaal voorbereid en met een ‘happy athlete’  op reis en de wedstrijd in te gaan.