In 1998 ben ik afgestudeerd als humaan fysiotherapeute te Utrecht. Na een jaar in Nederland gewerkt te hebben, ben ik in 1999 naar Engeland verhuisd. Daar heb ik als Senior Physiotherapist in een ziekenhuis gewerkt en ben ik aangenomen aan de opleiding voor Veterinary Physiotherapy aan het Royal Veterinary College in London.
Doordat de studie aan het Royal Veterinary College gebonden is, wordt een groot deel van de lessen gegeven door dierenartsen.
Naast de lessen aan het Royal Veterinary College, moet de student stage lopen bij een erkend veterinary physiotherapist. De studie sluit af met en theoretisch en praktisch examen. Na het behalen van mijn diploma, heb ik nog een aantal jaar in Engeland gewerkt en mij gespecialiseerd in de dierfysiotherapie voor paarden. In 2003 ben ik teruggekomen naar Nederland en heb mijn passie daar voortgezet.

Mijn diploma wordt ook door de Nederlandse opleiding voor Dierenfysiotherapie erkend en ik ben zowel ingeschreven bij ACPAT, de Engelse beroepsorganisatie, als bij de Nederlandse beroepsorganisatie voor dierenfysiotherapie, de NVFD. Voor beide moet ik jaarlijks bijscholing volgen. Deze volg ik voornamelijk in Engeland. Zo heb ik oa een opleidingen/cursussen gevolgd in Chiropractic spinal mobilisation, myofascial release technieken en verschillende soft-tissue technieken.

 

 Ik ben zelf vanaf mijn vroege jeugd actief in de paardrijsport.
Verder heb ik zowel in Nederland als in Engeland privé les gegeven aan particulieren en gewerkt als instructrice op maneges.

In 2010 heb ik het medische deel van een revalidatie centrum voor paarden opgezet, waarbij wij oa met een aquatrainer werkten. Hier ben ik tot augustus 2012 mede-eigenaar van geweest. Momenteel ben ik weer zelfstandig werkzaam onder de naam EquiDynamics en werk samen met verschillende dierenartsen, stallen en revalidatie centra.